Taşınırken Yapılması Gereken Resmi İşlemler

Taşınırken Yapılması Gereken Resmi İşlemler

Taşınma sırasında aklınızı kurcalayan onlarca soruya yanıt arıyorsanız doğru sayfadasınız. Taşınırken yapılması gereken resmi işlemler hakkında detaylı bilgileri sizler için hazırladık.  Eşyaların taşınma süreci her ne kadar bir gün içerisinde tamamlanıyor gibi görünse de, resmi prosedürler ile uğraşmak yorucu olabiliyor.

Sizlere bu süreci en kolay şekilde nasıl halledebileceğinizi aşağıda anlattık. Bu bilgiler eşliğinde taşınırken zamandan tasarruf sağlayarak, olası aksaklıkların da önüne geçmiş olacaksınız. Peki, nedir bu resmi işlemler? Gelin hep birlikte bir göz atalım…

İkametgâh Değişikliği, Muhtarlık İşlemleri

Taşınırken Yapılması Gereken Resmi İşlemler
Taşınırken Yapılması Gereken Resmi İşlemler

Taşınacağınız zaman, bunu muhtarınıza bildirmeniz gerekiyor. Yeni taşınacağınız adresinize alınacak olan ikametgâhınız için, muhtar sistemden kaydınızı silerek gerekli yönlendirmede bulunacaktır. Yeni av adresinizi belirten bir fatura ya da resmi evrak ile Nüfus Müdürlüğü’ne gitmelisiniz. Buradan alacağınız belge ile yeni muhtarlığınıza gidip, Form C belgesi almalısınız. Bu belgeyi, eğer varsa bina yönetimine vermelisiniz.

Yeni taşındığınız yerde ikametgâhınızı 20 gün içerisinde muhtara bildirmeniz gerekmektedir. Bu zaman dilimini geçtiği takdirde 390 TL para cezası ödemek zorunda kalırsınız.

Elektrik, Su, İnternet ve Doğalgaz Abonelikleri için Gerekli Evraklar

Elektrik, su, doğalgaz abonelikleriniz için mülkiyet bilgisini gösteren bir belge, banka IBAN numarası, zorunlu depren sigortası ve kullanım yerinin eski aboneliğini gösteren bir fatura ile başvuru yapabilirsiniz.

Özellikle elektrik, su ve doğalgaz için abonelik işlemlerinin hemen yapılması gerekir. Sizden önceki dönemden kalan borç olup olmadığı, sayaç olup olmadığı tespit edilmelidir. Eski abonelikleri kapatarak, kendi üzerinize abonelik alma işlemini yapmalısınız.

İnternet aboneliğiniz için ise, servis sağlayıcınızı telefon ile arayarak, yeni adres bilgilerinizi vermeniz yeterli olacaktır. Yetkililer yeni adresinize, internet bağlantınızı birkaç gün içerisinde taşıyacaklardır.

Abonelik işlemleriniz yapılırken bulunduğunuz konut ya da iş yeri durumuna göre belli miktarda ücretlendirme yapılır. Abonelik başlatma ve sildirme işlemleri için şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir.

Taşınması sırasında https://ankaranakliye.org/tasinirken-ayakkabilar-nasil-paketlenir/ içeriğimiz sayesinde en pratik bilgilere sahip olun.

Sizlere abonelikler için gerekli belgeleri sıralayacak olursak:

Su Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Kiracı ise;

– T.C. kimlik numarası

– İkametgâh

– Kira kontratı fotokopisi (aslı ile birlikte)

– Kimlik fotokopisi (aslı ile birlikte)

– İnşaat ruhsatı ve bina iskânının gösterilmesi gerekir.

Mal sahibi ise;

– Kimlik fotokopisi

– İkametgâh

– T.C. kimlik numarası

– İnşaat ruhsatı ve bina iskanının gösterilmesi gerekir.

– Tapu fotokopisi

Elektrik Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Kiracıysa

– Nüfus cüzdanı fotokopisi

–  kira kontratı fotokopisi (aslı ile birlikte)

– Vergi kimlik numarası

– T.C. kimlik numarası

– Adına kayıtlı aboneliği varsa ilişik kesme belgesi

– İkamet belgesi

Doğalgaz Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

-Tapu fotokopisi

-Nüfus cüzdanı beyanı (T.C. kimlik numaralı)

-Binaya tesisat numarası

Sağlık Ocağına Bilgi Verilmesi İşlemleri

Taşınırken yapılması gereken resmi işlemler; Yeni adresinize taşınmadan önce, gerekli bilgileri eski sağlık ocağınıza bildirmelisiniz. Taşındıktan sonra aile hekiminizin sorumluluk bölgesi dışında kalırsınız. Bu nedenle artık aile hekiminizin değiştirmeniz gerekir. Bu değişiklik için değişme formu dilekçesini doldurmalı ve yeni kayıt olacağınız aile hekimliğine vermeniz gerekmektedir. Size verilen belge 3 nüsha halinde olacaktır. Bu belgelerin bir nüshası sizde kalırken diğer ikisini aile hekimliği alacaktır.

Aile hekimliği ise bu iki nüshadan birini toplum sağlığı merkezine gönderir. Her ayın 20 sine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Dilekçenizi verdikten sonraki ayın başında talep ettiğiniz yeni adresinizdeki aile hekimliğine kaydınız yapılacaktır. Tüm bu gelişmeleri, dilerseniz e devlet platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Telefon Başvurusu

Ev telefonu kullananlar için, adres değişikliğinde Türk Telekom Bölge Müdürlüğüne başvuru yapılmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisi ile bu başvuruyu yapabilirsiniz. Var olan telefon hattınızın taşınması için de telefonla arayarak bilgi vermeniz halinde gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Türkiye’nin lider firması olarak iller arası nakliye işlemlerinize de %25 indirimli fiyatlar sunuyoruz. Şehirler arası nakliyat sayfamızı ziyaret ederek indirimli fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy